Frequently Asked Questions

Privacybeleid

Wie zijn we

Ons website-adres is: https://suri-search.one.

Welke persoonlijke gegevens we verzamelen en waarom we die verzamelen

Reacties

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar service indien je dit gebruikt. De privacybeleidspagina kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de website kunnen de afbeeldingen van de website downloaden en de locatiegegevens inzien.

Contactformulieren

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en website in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor jouw gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met jouw login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je “Herinner mij” selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van jouw account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere websites

Berichten op deze site kunnen ingesloten (embedded) inhoud bevatten (bijvoorbeeld video’s, afbeeldingen, berichten, etc.). Ingesloten inhoud van andere websites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere website heeft bezocht. Deze websites kunnen data over jou verzamelen, cookies gebruiken, tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die website.

Analytics

Hoe lang we jouw data bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die geregistreerd op onze website (indien van toepassing), bewaren we ook persoonlijke informatie in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen hun persoonlijke informatie bekijken, wijzigen of verwijderen op ieder moment (de gebruikersnaam kan niet gewijzigd worden). Website beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en wijzigen.

Welke rechten je hebt over je data

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben verwijderen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligingsdoeleinden. Reacties van bezoekers kunnen door een geautomatiseerde spamdetectie service geleid worden.

Voor het beschikbaar stellen van historische persoonsgegevens is dank verschuldigd aan:

Voor het beschikbaar stellen van historische persoonsgegevens is dank verschuldigd aan:

Het Nationaal Archief Suriname/Landsarchief
Mr. Jagernath Lachmonstraat 174, Paramaribo
voor het online beschikbaar stellen van historische persoonsgegevens.

Het Nationaal Archief
Prins Willem Alexanderhof 20, 2595 BE Den Haag
voor het online beschikbaar stellen van historische persoonsgegevens.

Denie Kasan en Mw. H. blokland-visser
voor het online beschikbaar stellen van historische persoonsgegevens.

 

Auteursrechten

Niemand is van iemand, niet in leven en niet in de dood.

Derhalve is het onmogelijk om auteursrechten te claimen van verzamelde persoonsgegevens. Zij die denken dat wel te kunnen hebben de emancipatie (1863) niet begrepen. Suri-Search.one claimt derhalve met nadruk geen enkel recht op publicatie op basis van eventueel auteursrecht of naburige rechten, uiteraard voor zover de wet dit toestaat.

Alle door Suri-Search.one verzamelde historische Surinaamse persoonsgegevens mogen derhalve worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar worden gemaakt, in elke vorm en op elke wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen of welk een andere manier dan ook zonder uitdrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Suri-Search.one 

Disclaimer

Hoewel Suri-Search ernaar streeft om correcte informatie te verschaffen, kan niet gegarandeerd worden dat de verschafte informatie juist is. Aan de inhoud van deze website kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. Daarnaast behoudt Suri-Search zich uitdrukkelijk het recht voor als bedoeld in artikel 2, eerste lid van de Databankenwet (Stb.1999, 303), voor zover deze wet niet anders bepaalt.

Suri-Search is uitsluitend bedoeld voor persoonlijk, niet-commercieel gebruik.
Commercieel mag er geen informatie worden verveelvoudigd, opgeslagen of openbaar gemaakt in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, via opname of op enige andere manier, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de webmaster.

Cookieverklaring (eu)

Deze Cookieverklaring is voor het laatst bijgewerkt op 26 juli 2020 en is van toepassing op burgers en wettelijk permanente inwoners van de Europese Economische Ruimte.

1. Introductie

Op onze website, https://suri-search.one (hierna: “de website”) wordt gebruikgemaakt van cookies en andere aanverwante technieken. (Hierna geldt dat alle technieken voor het gemak “cookies” worden genoemd). Ook via derden die door ons zijn ingeschakeld, worden cookies geplaatst. In het onderstaande document informeren wij u over het gebruik van cookies op onze website.

2. Wat zijn cookies

Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door je browser op de harde schrijf van je computer of ander apparaat wordt opgeslagen. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers of die van de betreffende derde partijen teruggestuurd worden.

3. Wat zijn scripts?

Een script is een stukje programmeercode dat wordt gebruikt om onze website goed en interactief te laten functioneren. Deze code wordt uitgevoerd op onze server of op je device.

4. Wat is een web beacon?

Een web beacon (ook pixeltag) is een klein, onzichtbaar stukje tekst of afbeelding op een website dat gebruikt wordt om verkeer op een website in kaart te brengen. Om dit te doen worden er met behulp van web beacons verschillende gegevens van je opgeslagen.

5. Cookies

5.1 Technische of functionele cookies

Sommige cookies zorgen ervoor dat bepaalde onderdelen van de site goed werken en dat je gebruikersvoorkeuren bekend blijven. Door het plaatsen van functionele cookies zorgen wij ervoor dat je onze site makkelijker kunt bezoeken. Op deze manier hoef je bijvoorbeeld niet steeds opnieuw dezelfde informatie in te voeren bij een bezoek aan onze site en is het onder andere mogelijk dat de artikelen in je winkelmand bewaard blijven tot dat je hebt afgerekend. Deze cookies mogen wij plaatsen zonder dat je hier toestemming voor geeft.

6. Geplaatste cookies

Diversen

Doel wordt onderzocht

7. Je rechten met betrekking tot persoonsgegevens

Je hebt de volgende rechten met betrekking tot je persoonsgegevens:

  • Je hebt het recht om te weten waarom je persoonsgegevens nodig zijn, wat ermee gebeurt en hoe lang deze worden bewaard.
  • Recht op inzage: je kunt een verzoek indienen om inzage in de gegevens die we van je verwerken.
  • Recht op rectificatie en aanvulling: je hebt het recht om je persoonlijke gegevens aan te vullen, te corrigeren, te verwijderen of te blokkeren wanneer je maar wilt.
  • Als je ons toestemming geeft om je gegevens te verwerken, heb je het recht om die toestemming in te trekken en je persoonlijke gegevens te laten verwijderen.
  • Recht op dataportabiliteit: u hebt het recht om al uw persoonlijke gegevens op te vragen bij de Verwerkingsverantwoordelijke en deze in zijn geheel over te dragen aan een andere Verwerkingsverantwoordelijke.
  • Recht op bezwaar: u kunt bezwaar maken tegen de verwerking van uw gegevens. Wij komen hieraan tegemoet, tenzij er gegronde redenen voor verwerking zijn.

Om deze rechten uit te kunnen oefenen, kun je contact met ons opnemen. Zie hiervoor de contactinformatie onder aan deze Cookieverklaring. Heb je een klacht over hoe we met je gegevens omgaan, dan horen wij dit graag, maar je hebt ook het recht om een klacht in te dienen bij de toezichthouder (de Autoriteit Persoonsgegevens).

8. Cookies in- / uitschakelen en verwijderen

Via je internetbrowser kun je cookies automatisch of handmatig verwijderen. Je kunt ook aangeven dat bepaalde cookies niet geplaatst mogen worden. Een andere mogelijkheid is dat je je internetbrowser zodanig instelt dat je een bericht ontvangt als er een cookie wordt geplaatst. Meer informatie over deze mogelijkheden kun je vinden in de instructies van de Help-functie van je browser.

Let op: onze site werkt mogelijk niet optimaal als alle cookies zijn uitgeschakeld. Als je wel de cookies in je browser verwijdert, worden ze na je toestemming opnieuw geplaatst bij een nieuw bezoek aan onze sites.

9. Contactinformatie

Voor vragen en/of opmerkingen met betrekking tot ons Cookiebeleid en deze verklaring kunt u contact met ons opnemen via de volgende contactinformatie:

P.R. Niemel beheer bv
fleurstraat 39
2421JE Nieuwkoop

Nederland
Website: https://suri-search.one
Email: privacy@suri-search.one
Telefoonnummer: +31-658852762

Dit Cookiebeleid is gesynchroniseerd met cookiedatabase.org op 7 februari 2020

De databank bevat gegevens uit de volgende bronnen

Voor al de door ons aangeboden persoonsgegevens houden wij overbrengingstermijnen c.q. termijnen waarbinnen openbaarheidsrestricties gelden aan van:

  • 50 jaar na overlijden.
  • 100 jaar na geboorte.

De databank bevat gegevens uit de volgende bronnen,

  • Brazilië,  doopregister Recife 1633-1654: “Een doopregister der Hollanders in Brazilië” transcribed by C. J. Wasch in “Algemeen Nederlandsch familieblad”, Vol. V (1888).
  • Brazilië, personen vertrokken uit Rotterdam naar West en Brazilië tussen 1625 – 1665; West Indiëgangers index, gemeente archief Rotterdam.
  • Suriname, begraafplaatsen, ruimingslijsten, Oranjetuin Paramaribo, Heilig Verbond Paramaribo; deniekasan.wordpress.com.
  • Suriname, Boeroes 1845-1853; http://www.gahetna.nl/collectie/index/nt00343.
  • Suriname, Chinese contractarbeiders 1853-1874; http://www.gahetna.nl/collectie/index/nt00347&nt00434.
  • Suriname, Hindoestaanse contractarbeiders die de immigratie premie hebben ontvangen 1873-1916; http://www.gahetna.nl/collectie/index/nt00345.
  • Suriname, index familienamen en voormalige eigenaren vrijgekomen slaven 1863; http://www.gahetna.nl/collectie/index/nt00340.
  • Suriname, Index gereformeerde kerk Paramaribo begraven 1662-1838; http://www.gahetna.nl/collectie/index/nt00342.
  • Suriname, index gereformeerde kerk Paramaribo dopen 1688-1730, 1770-1792; http://www.gahetna.nl/collectie/index/nt00342.
  • Suriname, index gereformeerde kerk Paramaribo lidmaten 1688-1792; http://www.gahetna.nl/collectie/index/nt00342.
  • Suriname, index gereformeerde kerk Paramaribo trouwen 1687-1792; http://www.gahetna.nl/collectie/index/nt00342.
  • Suriname, index lidmaten Evangelische Broedergemeente, gedoopt 1779-1828; http://www.gahetna.nl/collectie/index/nt00226.
  • Suriname, Javaanse contractarbeiders 1890-1930; http://www.gahetna.nl/collectie/index/nt00346.
  • Suriname, Joodse grafschriften begraafplaats Beth Haim (Jodensavanne) 1946; “wat er overbleef van het kerkhof en de synagoge op Jodensavanne in Suriname”, F. Oudeschans-Dentz, W.I.G. 1948, 29ste jaargang., p.210-224.
  • Suriname, manumissies 1832-1863; http://www.gahetna.nl/collectie/index/nt00340.
  • Archief van de onbeheerde boedel en wezen 1828-1876;  https://deniekasan.wordpress.com/2008/05/05/2421-surinamers-in-de-periode-1828-1876/.
  • Sociëteit van Suriname en Gouvernementssecretarie van Suriname: Index op Gouverneursjournalen 1728 – 1753; http://www.gahetna.nl/collectie/index/nt00224.
  • Sociëteit van Suriname: Inhoudslijsten overgekomen brieven en papieren; http://www.gahetna.nl/collectie/index/nt00216.
  • Suriname, Adressengids Paramaribo 1911, 1925, 1935; http://www.dbnl.org.
  • Suriname, geboorteregisters Paramaribo, 1829, 1831, 1861, 1862, 1877, 1878, 1886, 1894, 1895, 1896; http://www.stamboomsuriname.nl/genealogische-bronnen/geboorteregisters-1828-1910.
  • Suriname, index gereformeerde kerk Paramaribo ondertrouwen 1687-1730; http://www.gahetna.nl/collectie/index/nt00342.
  • Suriname, Lijst van Plantage-eigenaren 1843; http://www.surinaamsegenealogie.nl/wp-content/uploads/2012/03/SSG-Alm-1843-op-plantage.pdf.
  • Suriname, Naamlijsten van Ambtenaren in de Kolonie Suriname; http://www.gahetna.nl/collectie/index/nt00284.
  • Suriname, Sefardisch, Portugees, Joodse Kolonisten 1663; http://blokland.dordtenazoeker.nl/suiker_deel04d.htm
  • Suriname, Besnijdenissen en Geboorten bij de Portugees-Israëlitische gemeente in Suriname 1662-1866, Nassy C.W.A.A. (2002)
  • Suriname, Stamboeken van West-Indische Ambtenaren 1820 – 1828; http://www.gahetna.nl/collectie/index/nt00290.
  • Suriname, volkstelling 1811; https://deniekasan.files.wordpress.com/2008/07/vt-1811-suriname2.pdf.
  • Suriname, volkstelling 1921, Beneden Commewijne, Boven Commewijne, Beneden Para (A-D)(D-S), Boven Para, Beneden Para (A-K) (K-S) (K-S), Beneden Saramacca (A-D)(D-S), Boven Saramacca, Beneden Suriname, Boven Suriname (A-K)(K-X), Beneden en Boven Cottica (A-D) (D-S), Beneden en Boven Marowijne, Nickerie (A-Bo)(Bo-E)(E-S), Paramaribo (Aa-Alli), (Am-Az), (Ba-Beh), (Beh-Bi), (Bo-Brak), (Brau-Brun), (Bur-), (Ca-Chit), (Chit-Cyr), (d’A-Don), (Don-Dwaal), (E), (K), (M), (P/Q), (Ra-Ri), (Ri-X); http://www.stamboomsuriname.nl/genealogische-bronnen/volkstellingen/volkstelling-1921.
  • West-Indische Compagnie (WIC): Overgekomen brieven en papieren Brazilië 1630 1652; http://www.gahetna.nl/collectie/index/nt00359.

Suri-Search, een goed begin voor een speurtocht in uw verleden!